Starta en egen podcast


En stor skillnad på vanlig radio och en podcast är att vem som helst kan skapa en podcast och sedan publicera den, så enkelt är det ju inte om man vill sända på radio. Självklart är det inte lätt och utan mycket arbete som man lyckas få sin podd stor och känd, men vem som helst som har något att berätta och lägger ner energi på det kan lyckas.

Hur gör man en podcast?
Det första du behöver är för att starta en podcast är ett ljudinspelningsverktyg, det fungerar med en mobiltelefon men rekommenderat är ett ljudinspelningsprogram som du använder med en mikrofon till din dator för att få så bra kvalitet som möjligt. Du behöver inte ha proffsutrustning men det kan ändå vara värt att lägga pengar på relativt bra kvalitét, för en podcast med dåligt ljud kommer ingen att orka lyssna på.

Det andra du behöver är så klart ett bra innehåll! Bestäm vilket ämne du vill att din podcast ska beröra och vilken målgrupp du vill nå ut till, hur upplägget ska vara och sedan kan du börja spela in. Efter inspelning kommer troligtvis din podcast behöva lite redigering men efter det kan du publicera din podcast!